ارس

مطالب آزاد و منتخب از اینترنت

 

جلوگیری از سکته مغزی با راهکارهای ساده

محققان دانشکده پزشکی هاروارد، راهکارهای ساده و عملی برای جلوگیری از سکته مغزی ارایه کردند.

 

سکته مغزی یکی از علل عمده مرگ و میر یا ناتوانی عضلانی در سراسر جهان است.

فرآیند بروز سکته مغزی دقیقاً مشابه با سکته قلبی است با این تفاوت که نقطه اثر سکته مغزی در ناحیه مغز و ستون فقرات است.

علت بروز سکته مغزی، توسعه پلاک های آترواسکلروتیک و لخته شدن خون در رگ های اصلی گردن و ساقه مغز است.

زمانی که لخته خون باز می شود، تکه های آن وارد انشعابات مختلف رگ های خونی و سپس وارد مغز می شود.

بر اساس این فرآیند، خون لازم به بخش های مختلفی از مغر نمی رسد و سلول ها به طور ناگهانی می میرند. این مکانیسم سکته مغزی نامیده می شود.

مطالعات اخیر محققان دانشکده پزشکی هاروارد نشان می دهد که این عارضه کشنده با چند راهکار ساده و تغییرات جزیی در شیوه زندگی قابل مهار است.

در این تحقیقات علاوه بر تاکید به حفظ آرامش و جلوگیری از تنش های روحی، به چهار مکمل غذایی که از بروز سکته جلوگیری می کند، اشاره شده است.

این مکمل ها عبارتند از:

فولیک اسید

فولیک اسید با نام شیمیایی «فولات» نیز شناخته می شود. این مکمل دارویی محلول در آب است و تولید گلبول قرمز می کند ومقادیر بالای آن در سبزیجات سبزرنگ و غلات سبوس دار وجود دارد.

هموسیستئین یک ماده شیمیایی است که توسط اسید آمینه تولید می شود.

زمانی که میزان فولیک اسید بدن کاهش پیدا کند، میزان این ماده شیمیایی در بدن افزایش پیدا می کند که توسط آزمایش خون تشخیص داده می شود. افزایش این ماده شیمیایی باعث رسوب کلسترول، کلسیم و تشکیل لخته خون می شود.

برای جلوگیری از تمام این عارضه ها، مصرف روزانه چهار میلی گرم اسید فولیک توصیه شده است.

عصاره هسته انگور

عصاره هسته انگور حاوی یک ماده شیمیایی به نام «proanthocyanins» است که تمام رادیکال های آزاد را جذب می کند.

این ماده خوراکی میزان التهاب دیواره داخلی عروق و کلسترول بد را کاهش می دهد و از بروز سکته جلوگیری می کند.

منیزیم

ماده معدنی منیزیم یکی از مهمترین مواد غذایی توصیه شده برای سلامت عروق است که از التهاب رگ ها و تشکیل پلاک جلوگیری می کند.

منیزیم حساسیت بدن نسبت به انسولین را افزایش می دهد و برای بیماران دیابتی توصیه شده است.

مصرف روزنه ۶۰۰ میلی گرم منیزیم در روز توصیه شده است.

برخی از مواد غذایی حاوی منیزیم عبارتند از:

• سبزیجات سبز رنگ
• آجیل و انواع دانه های روغنی
• ماهی
• لوبیا
• آووکادرو
• شکلات تلخ
• لبنیات کم چرب
• انجیر
• میوه خشک
• برنج قهوه ای
• موز

روغن ماهی

تمام مواد غذایی دریایی شامل مقادیر بالایی از اسید امگا ۳ هستند که از بروز سکته مغزی جلوگیری می کنند.

 
معاون وزیر جهاد کشاورزی :
 
نرخ خرید تضمینی گندم ۸۰۰ تومان شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با تصویب دولت، قیمت تضمینی گندم با افزایش ۸۰ تومان در هر کیلوگرم، به ۸۰۰ تومان افزایش یافت.

خبرگزاری فارس: نرخ خرید تضمینی گندم ۸۰۰ تومان شد 
 

 

ناصر توکلی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با اعلام این خبر اظهار داشت: با تصویب دولت قیمت خرید تضمینی گندم از 720 تومان به 800 تومان در هر کیلوگرم افزایش یافت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: افزایش 80 تومانی نرخ خرید تضمینی گندم، تحت عنوان کرایه حمل و جایزه به کشاورزان پرداخت می‌شود.

توکلی گفت: همچنین نرخ خرید تضمینی گندم دوروم (برای استفاده در صنعت ماکارونی) که پیش از این کیلویی 750تومان خریداری می‌شد، با 80 تومان افزایش در هر کیلو به 830 تومان رسید.

به گفته وی این افزایش نرخ شامل تمام گندم‌‌هایی که تاکنون از سوی کشاورزان به دولت تحویل داده شده است و تا پایان سال برداشت می‌شود، را شامل می‌شود.

معاون امور تولیدات گیاهی وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد:‌ تمام گندم‌های خریداری شده توسط دولت نیز با نرخ تضمینی کیلویی 800 تومان محاسبه و مابه‌التفاوت آن  پرداخت خواهد شد.

 


 

 
ساخته شدن اين فيلم را به عموم سينماييان جهان تسليت عرض مي‌نماييم.
باشگاه خبرنگاران- يك رجل سياسي به نام "صدرا پيرزاد"(آتيلا پسياني) با هزار و يك نقشه، جواني به نام "كيانوش" (اميررضا دلاوري) كه جزو اعوان و انصار خودش بوده و اكنون به زندان افتاده را به طور عمدي تبديل به دشمني سرسخت براي خودش مي كند.
"پيرزاد" مي خواهد به مجلس شورا برود و براي رأي آوردن احتياج به مظلوم نمايي دارد و روي همين حساب است كه "كيانوش" را تحريك مي كند تا به او و اطرافيانش صدماتي وارد كند«به اين كار در اصطلاح جنگ رواني مي گويند:خودزني».
"پيرزاد" خودش "كيانوش" را از زندان آزاد مي كند و اين جوان كه تقريبا چيزي براي از دست دادن ندارد...
(گوي گريبان) يعني چه؟ در لغت نامه هاي فارسي به عنوان معناي واژه (دكمه) نوشته شده (گوي گريبان)، در حالي كه گوي گريبان بيشتر به معني كردن احتياج دارد تا خود واژه دكمه! البته نويسنده لغت نامه چاره اي جز اين طريق ندارد اما سازنده يك اثر هنري چطور؟ قضيه فيلم "خودزني" هم دقيقا همين است. اين فيلم خواسته يك حرف ساده كليشه اي كه هر رهگذري مي داند را براي ما معني كند اما حالا لازم است خود اين فيلم را با كلي دردسر معنا كنيم تا برسيم به همان حرف ساده و كليشه اي كه هر رهگذري مي داند. تازه اين حرف را هم با اين دوز بالا نمي توان قبول كرد.
"خودزني" مي خواهد بگويد رجال سياسي همه دروغگو،‌ متقلب، متظاهر، متشرع نما،‌ مظلوم نما، منفعت طلب،‌ عوام فريب و حتي در صورت لزوم مردم كش هستند و هر چيز كه بگويند حتما دروغ است حتي اگر گفتند ماست سفيد است!
اما چقدر از اين تلقي نسبت به سياست حقيقي است و چه ميزان آن پارانويا و توهم توطئه؟ سياست پدر و مادر ندارد اما اگر راستش را بخواهيد خيلي چيزهاي ديگر هم همين طورند حتي همين سينما كه خودمان شيفته گونه و جنون آميز به آن دل بسته ايم و خيلي چيزهاي دوست داشتني ديگر... و تا اين حد بدبين بودن به چيزي را فقط همان پارانويا مي توان ناميد كه حسي بيشتر از حد عوامانه و به دور از قوه تحليلگري است حالا اين حرف بيش از حد عوامانه كه هر رهگذري آن را مي داند و البته خيلي از رهگذرها به اين شوري هم قبولش ندارند، همين حرف بيش از حد عوامانه را در صد لايه پيچ واپيچ تاب مي دهند تا ما كه آن را نمي دانستيم آن را بدانيم!
"خودزني" اداي اكسپرسيونيسم را هم در مي آورد ولي سازنده آن حتي يك ذره- دريغ از يك ذره- اكسپرسيونيسم را بلد نيست. آدم بده فيلم (صدرا پيرزاد) بيشتر به ارباب هاي خبيث در فيلم هاي هندي 20،30 سال پيش شبيه است و وردست هاي او هم آگاهانه يا ناخودآگاه، به شدت شبيه وردست هاي همان اربابان خبيث در سينماي باليوود در آمده اند،‌ فقط تنها فرق قضيه اين است كه روايت خطي اين فيلم را طوري غلط غلوط انجام داده اند كه همان خاصيت قصه گويي عوام پسندانه در سينماي هند را هم از دست بدهند و لابد قرار است اين فيلم توسط غلط غلوط بودن بتواند ژست روشنفكري بگيرد. مدتهاست كه سينما ما (مثل سينماي خيلي از كشورهاي ديگر دنيا) درگير افرادي شده كه مي خواهند آثار كم مايه خود را به توجيهات روشنفكري وصله كنند تا اعتباري كسب شود اما اين يكي(منظورم "خودزني" است) به قدري ابلهانه بود كه حتي صبورترين آدمها را مي توانست عصباني كند و به اعتراض وا دارد.
ابلهانه ترين حرف و عوامانه ترين سخن كه هر رهگذري آن را مي داند و احتمالا قبول هم ندارد (وگرنه رأي نمي داد و اجازه مي داد بالادستي ها هر كه را خواستند بگمارند)، همان ابلهانه ترين حرف قرار است كه ناشي گري در روايت فيلمنامه را توجيه روشنفكرانه اي براي خودش قرار دهد و واقعا عجيب است كه چه چيزي مي خواهد توجيه چه چيزي باشد!
داستان همراه "كيانوش" و از بوده او در زندان شروع مي شود اما براي توضيح كامل وضعيت و فضا-كه هيچ وقت هم كامل نشد- مرتب فلاش بك و فلاش فوروارد زده مي شد طوري كه از اواسط فيلم ديگر سخت بود بفهميم صحنه يا سكانسي كه در حال تماشايش هستيم مربوط به زمان گذشته است يا زمان حال و يا آينده؟
سكانس ها قوام نيافته تمام مي شدند طوري كه انگار دچار سوتي پخش شده ايم و پرشي ايجاد شده، همه چيز به طور مصنوعي و به شدت چيده شده اي به هم مربوط مي شد و چرخش هاي فيلمنامه به قدري زننده بود كه مغز آدم سوت مي كشيد(مثلا آن مشتري ساده و ابله، كتاب هاي قديمي كه ناگهان تبديل به انساني سفاك و وحشتناك مي شود)، در ضمن اصلا معلوم نيست چه معنا دارد زني كه عاشقانه به مردي علاقمند است حاضر باشد براي او به خواستگاري زن ديگري برود؟ يا حتي در همين حد كه يك زن امروزي هوو را بپذيرد هم هيچ كس با منطق فيلم موافق نيست و نمي توان مقابل چشم مخاطب ايراني به اين راحتي ها سر هيولاي خيانت كلاه شرعي گذاشت. اين فراز از داستان به هيچ وجه جنبه استعاري و تمثيلي هم ندارد- مگر اينكه بخواهند با سفسطه برايش جور كنند- و صرفا مي توان چنين چيزي را برآمده از فرهنگ ديگري دانست كه در قلب و ذهن نويسنده و كارگردان فيلم نفوذ كرده و نگاه او را به زن و جهان و سياست و... تحت تأثير قرار داده است.
ساخته شدن اين فيلم را به عموم سينماييان جهان تسليت عرض مي نماييم./ي2
 
مسجد بیت النور یکی از بزرگترین مساجد بوده که در قلب آمریکا واقع شده است.
به گزارش خبرنگار حوزه میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران مسجد بیت النور در کانادا یکی از بزرگترین مساجد این کشور بوده که توسط پاکستانی های مقیم این کشور ساخته شده است.
احداث این مسجد حدود 15 میلیون دلار هزینه در بر داشته است مسجد بیت النور در شهری به نام کلگری در کانادا واقع شده است و تمامی اهالی این شهر شاهد چهره واقعی اسلام خوهند بود.
مسجد بیت النور چهار هزارو 500متر مساحت دارد و اسما حسنی با خط عربی بر روی یکی از ورودی های آن نمایان است.
سالن بزرگ مسجد گنجایش یک هزار و پانصد نمازگذار را دارد و در مجموع سه هزار نفر می توانند در سالن های مختلف این مسجد نماز به پا دارند.

 
مسجد بیت النور که ساخت آن 14 سال طول کشید از مجهز ترین سیستم های شنیداری- دیداری برخوردار است./ي2